شیمی

شیرین کردن گاز طبیعی وفواید آن
نویسنده : ابوالفضل اصغری - ساعت ۳:۱۸ ‎ب.ظ روز شنبه ۳٠ آذر ،۱۳۸٧


گاز شیرین چیست و چرا گاز را شیرین می کنیم ؟
گازی گه هیدروژن سولفات (ترکیبات گوگردی) و دی اکسید کربن در آن موجود نباشد را گاز شیرین(Sweet Gas) می گویند.

عمل یا اعمالی که باعث خارج ساختن ترکیبات گوگردی از نفت و یا گاز می گردند را شیرین ساختن گاز می گویند. گاز ترش (Sour gas) در خود گوگرد و یا ترکیباتی از گوگرد دارد که حتما باید از آن خارج شود زیرا هم محصول پالایش شده را نامرغوب می سازد و هم برای وسایل و دستگاهها زیان آور هستند. البته گوگرد خارج شده در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

مقدار مجاز وجود ترکیبات گوگردی :


0.1 to 0.25 grains per 100 SCF of gas where 1 lb(pound) = 7000 grains



چرا ترکیبات گوگردی (H2S content) و دی اکسید کربن (CO2) باید از گاز جدا شوند ؟

1) هر دو این گازها در هنگام سوختن ، گازهای سمی تولید می کنند. H2S در هنگام سوختن SO2 وSO3 تولید می کند که هر دوی این گازها سمی هستند. (CO2) در غیاب اکسیژن مونوکسید کربن تولید می کند که گازی سمی است.
2) از آنجایی که این گازها تقویت کننده خاصیت خورندگی هستند لذا این گازها باید حذف شوند تا از خوردگی فلزات جلوگیری شود.
3) مقدار زیاد (CO2) باعث می شود تا خاصیت گرم کنندگی گاز کاهش یابد

 

 


comment نظرات ()
 

javascripts



google
بزرگترین سایت جاوا اسکریپت ایران
Clock And Date